zesdrievijf

Love

5 Dingen Waarom Online Daten Niks Voor Mij Is

Ik ben nu al ruim 2,5 jaar een single dad en dat bevalt mij prima, op een paar dingen na. Ik kan namelijk moeilijk alleen zijn. Wie niet? En wanneer je dan al geruime tijd verder gaat met je leven en ook nog eens van alles meemaakt, wil je dat ook een keer graag delen met iemand naast je lieftallige moeder. Sorry mam, love you!

Dus ik deed de spreekwoordelijke stoute schoenen aan en begon met online daten. Maar, het was niet wat ik had verwacht. Hoe date je in hemelsnaam anno 2016?

Toen ik de moeder van mijn kinderen leerde kennen terug in 2003, was dat nog in hedendaagse termen oldschool en analoog. Ook MSN Messenger was nog helemaal de shit en Hyves kwam net om het digitale-hoekje kijken.

Ineens begeef ik mij tussen de tientallen apps en websites. Het is letterlijk- en figuurlijk ‘voor ieder wat wils’. Ik kan mij ook nog erg goed herinneren dat ik mij nooit prettig heb gevoeld bij het swipen en liken. Het is ongegeneerd vleeskeuren, en dat is he-le-maal niet mijn ding.

Dat is niet daten. Dat is naar de keurslager gaan, kijken naar al het vlees maar weg gaan met een banaan.

Tegenwoordig gaat online daten via apps als Happn, Tinder en Pepper. Dit zijn overigens ook de enige drie apps waar ik tevreden over was. Of je überhaupt een date vind is dan ook de vraag want zelf heb ik gemerkt dat de meeste daar zitten om hun eigen ego te laten strelen, instagram pagina te promoten of door hun liefdesverdriet heen te chatten.

Daten is niks voor mij. Althans, niet online daten. Ik ga even narcistisch klinken door te zeggen dat ik daar te goed voor ben. Het lijkt als of vrouwen swipen en te liken puur op wat ze zien maar niet hoe de persoon van binnen is, waar hij van houdt, waar hij vandaan komt. Dat is niet daten. Dat is naar de keurslager gaan, kijken naar al het vlees maar weg gaan met een banaan.

5 Dingen Waarom Online Daten Niks Voor Mij Is

 1. Apps

  Er zijn echt talloze apps om nieuwe vrouwen te leren kennen. Van de vrouw vriendelijke apps tot de tokkie, oh oh cherso apps. Het nadeel van deze apps is dat het je onwijs veel geld kost. Want ja, om die ene profiel te kunnen zien, met elkaar chatten na een match of hoger op de lijst te mogen staan betaal je nou eenmaal geld. Heel veel geld.

 2. Profielen

  Honderden profielen om uit te kiezen. Van een prachtige blonde dame, afgestuurd van een Amerikaanse Universiteit – die toevallig net als alle anderen Amerikaans dames koos om in Amsterdam te gaan wonen – tot aan de talloze oostblok dames met foute foto’s en nietszeggende teksten op hun profiel. Ze zijn er echt. Maar, kans is zeer groot dat die profielen nog nepper zijn dan de haar implantaten van Gerard Joling.

 3. Gesprekken

  De gesprekken zijn het leukst en keek er dan ook halsreikend naar uit om een soort mini-gestapo verhoor aan de nietsvermoedende dame voor te schotelen. Maar soms, heel soms, krijg je te maken met van die agorafobische-dames van het online internet. Die blijkbaar alleen willen chatten voor de rest van hun vrijgezelle leven en niet de moeite willen nemen om elkaar in het echt te zien. De chemie, de klik, is erg belangrijk. Die krijg je niet door alleen maar te blijven chatten wijffie!

 4. Vechten voor het eerste plekje

  Mannen zijn nou eenmaal wanhopiger dan de vrouwen. Dat is gewoon zo. Dat je dan het feit moet meenemen dat een vrouw daardoor tientallen berichten meer krijgt dan jij moet genoeg zeggen over je plek in online daten. Om vervolgens nog meer mijn best te moeten doen om op te vallen tussen al die “hey, alles goed?” berichten is niet mijn ding.

 5. Normen en waarde

  Ik ben gezegend met een opvoeding waarbij normen en waarde centraal staan. Neem mijn prachtige, lieve papa bijvoorbeeld. Hij maakte het heel duidelijk dat vrouwen behandeld moeten worden met het hoogste respect. Meisjes naar huis brengen op mijn 16e was volstrekt normaal. Wachten tot zij veilig binnen was en dan pas zelf weg fietsen.

  Die normen en waarde, plus fatsoen en respect, vallen dus compleet weg met online daten. Er is geen gêne meer. Blijkbaar is het volstrekt normaal om gewóón ineens niet meer te antwoorden. Of, na een paar uurtjes chatten iemand gewóón te blokkeren zonder ook maar überhaupt een reden te geven. Dat kan gewoon niet.

 

Wat vind jij van online daten? Is het overbodige luxe? Is monogamie verleden tijd? Laat het mij weten in de reacties hieronder.

5 Comments

 • Reply
  Lilly
  5 september 2017 at 12:56

  Helemaal mee eens…
  En niet te vergeten dat sommige het alleen om de sex willen!!!.
  Ga dan gewoon op de hoek van de straat staan!!!.
  Respect en liefde en een.maatje voor t leven .. dat is toch wat wij uiteindelijk willen ?!…
  Ga anders gewoon wat anders doen dan mensen te teleur te stellen…
  Verdrietjes en eenzaam is al erg genoeg!!!.

 • Reply
  Stéphanie
  18 oktober 2017 at 22:54

  Ik vind respect een heel belangrijke waarde en als iemand ineens niet meer reageert vind ik dat gewoon respectloos. Je kan ook gewoon zeggen dat je het gesprek wil stoppen? Communicatie gaat er niet op vooruit door al dat online praten met elkaar.

 • Reply
  Karlijn
  20 oktober 2017 at 17:04

  Zo herkenbaar is dit. Of een heel leuk gesprek met iemand hebben en dan opeens niet meer laten horen. Ik bedoel als je het niet meer leuk vind prima, maar dat kan je dan toch gewoon even zeggen? Ik ben er ook mee gestopt maar vind het een lastig iets. Want ik ben niet iemand die graag feest tot laat in de nacht en spontaan alleen de kroeg ingaat, en dan kom je soms verrekte weinig mensen tegen.

 • Reply
  Manon
  26 januari 2018 at 23:08

  Toevallig ken ik mijn vriend via online daten. Maar dat is wel al weer 8 jaar geleden. Hij viel bijna van zijn stoel toen ik hem na een avond chatten belde om in real life af te spreken. 8 jaar later verwachten we onze 2e spruit en zijn nog gelukkig. Moeilijk is het wel. Ik zou het nu ook niet meer kunnen hoor!

 • Reply
  Madelon
  29 juli 2018 at 19:02

  Zoooo waar!!! En zo goed omschreven.
  En je bent 1 van de weinige mannen die er zo over denkt denk ik. #respect 🙏

Leave a Reply